Vind ons op Facebook! Vind ons op Twitter! Vind ons op YouTube!
wie zijn wij

Wij zijn Wij Staan Op!

Wij Staan Op! heeft een Manifest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid opgesteld met 12 stellingen aan de regering en aan de samenleving. De beweging vraagt iedereen in Nederland om een persoonlijke steunbetuiging te geven aan het manifest

Wij Staan Op! wil het manifest en alle steunbetuigingen gebruiken om de politiek, maar ook de samenleving, bewust te maken van de positie van mensen met een handicap en om ze aan te sporen die positie te verbeteren. Met het manifest geeft Wij Staan Op! daar een richting voor aan.

Teken hier ons manifest

Het VN-verdrag is op 21 januari 2016 aangenomen oftewel goedgekeurd door de Tweede Kamer.
Op 12 april 2016 werd het VN-verdrag door de Eerste Kamer aangenomen. Zie hier het item bij het NOS-journaal.
Op 14 juli 2016 is het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap in Nederland in werking getreden. 

Op 27 februari 2017 is Wij Staan Op! een stichting geworden en daarmee is het makkelijker om aan de slag te gaan voor een toegankelijke samenleving op alle terreinen.

Nu begint voor ons het echte werk! Namelijk: vanuit ervaringsdeskundigheid vertellen wat er nodig is om het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap goed uit te voeren.

De beweging voert campagne om het denken, doen en laten van Nederland te veranderen als het gaat om (de positie van) mensen met een beperking. Omdat wij alleen vanuit onze eigen ervaringen kunnen praten, gaan wij graag in gesprek met anderen.

Voor de meest recente ontwikkelingen van Wij Staan Op! zie onze Facebook-pagina en de persberichten-pagina
Heb je vragen over Wij Staan Op? Ga dan naar Veel gestelde vragen.