Vind ons op Facebook! Vind ons op Twitter! Vind ons op YouTube!
Beppie van den bogaerde

Lector Dovenstudies en hoogleraar Nederlandse Gebarentaal"Als lector Dovenstudies bij de Hogeschool Utrecht en als hoogleraar Nederlandse Gebarentaal bij de Universiteit van Amsterdam kan ik niet anders dan mij persoonlijk committeren aan de doelen van Wij staan op!  Het is van het grootste belang dat de Nederlandse samenleving 100% toegankelijk wordt voor iedereen – en dan maak ik geen onderscheid. In mijn optiek bestaat er niet een aparte groep ‘mensen met beperkingen’. Immers, iedereen heeft andere behoeften om succesvol in de maatschappij te kunnen meedoen, iedereen heeft wel een beperking. Als voorbeeld kan ik mezelf nemen: mijn lengte is 1.49 cm – en dat levert in de dagelijkse praktijk soms ook ongemak op en vraagt om aanpassingen, onder andere op mijn werkplek. 
 
Ik werk veel en vaak met doven en slechthorenden, en in de dagelijkse omgang gebruiken wij Nederlandse Gebarentaal (NGT). En als dat nodig is werken we met tolken NGT en/of met schrijftolken, zodat de communicatie gelijkwaardig is en voor iedereen toegankelijk.
 
Wij moeten samen zorgen voor veranderingen. Zonder ondersteuning van wetgeving en het expliciet nemen van morele verantwoordelijkheid zal een mentaliteits- en gedragsverandering niet vanzelf plaatsvinden. Het is prachtig om te zien dat jonge mensen zelf het heft in handen nemen voor een betere toekomst. Ik ben trots dat ik mij bij Wij staan op! kan aansluiten en zo een bijdrage kan leveren."