Vind ons op Facebook! Vind ons op Twitter! Vind ons op YouTube!
Ambassadeur worden?
Ambassadeur worden?

Dat betekent dat je je daadwerkelijk voor ons wil inzetten met jouw talent, bijzondere mogelijkheden of puur handjes die helpen organiseren.

Heel concreet vragen we jou en iedere andere ambassadeur om de Tweets en de Facebookberichten van Wij Staan Op! in jouw netwerk door te sturen en om de mensen in jouw omgeving op te roepen om het Manifest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid te lezen en, als ze achter de genoemde stellingen staan, te ondertekenen.

Ook bieden wij je een podium aan waarop je je ervaringsverhaal over de toegankelijkheid tot het leven in Nederland kwijt kunt. Zie hiervoor deze pagina: Een gastblog schrijven 

Stuur ons je gegevens, zoals naam, adres, telefoonnummer, woonplaats en datgene waarin je ons specifiek zou willen ondersteunen. Dat kan het beschikbaar stellen van ruimte zijn, of het helpen iets te organiseren of iets heel anders. Elk idee is welkom.

Richt je bericht tot Maaike via maaike@wijstaanop.nl met als onderwerp 'Ambassadeur' en je krijgt altijd een reactie.

Als je daadwerkelijk ambassadeur wordt, krijg je een welkomstpakket van ons, dat jou helpt om Wij Staan Op! te vertegenwoordigen op de manier die het beste bij jou past.

Tips: Wat kun jij als ambassadeur bij jou zelf in de regio (lokaal) doen?
  • Praat over jouw eigen ervaringen: waar loop je zelf in het dagelijks leven tegen aan, met openbaar vervoer, werk, studie, instanties, bejegening en etc.?
  • Denk in mogelijkheden: bedenk hoe het anders kan zodat je wel mee kunt doen. Makkelijker mee met het openbaar vervoer, hoe wilt u benaderd worden door uw omgeving, waar moeten instanties bij stil staan als ze het beleid vorm willen geven volgens het VN-Verdrag?
  • Ga met een open houding het gesprek in: bedenk dat je de samenleving en de politiek bewustzijn en omdenken bij wilt brengen. Zodat zij gaan nadenken over wat zij anders kunnen doen, zodat jij mee kunt doen in de samenleving. Kom niet meteen met eisen en verbeteringen. Laat de ander zelf nadenken en ga het gesprek van mens tot mens aan. Kom samen tot begrip voor elkaar en concrete afspraken. Zelfs hele kleine stappen dragen al bij tot een beter toegankelijke en een inclusievere samenleving.
  • Leg je eigen ervaringen vast. Film het of schrijf erover: wij bieden je een podium op de blog van Wij Staan Op! 

 
Heb je vragen, neem dan ook contact op met Maaike via maaike@wijstaanop.nl